Once again, it's a sunday!

Sitter och kollar igenom Jessicas blogg för att uppdatera mig om veckan som gått, jag har känt mig tom utan dator, kvällarna har tillbringats med tvn (tack gud för on demand) och elsas mode! Värdfamiljen har också fått lite extra tid med mig haha! Datorn är farlig. Måndags minns jag verkligen inte vad jag gjorde förutom att jobba, gymma och lämna in datorn, kan ha suttit på starbucks på kvällen haha. Tisdagen tillbringades på college igen, var vi blev intervjuade av nyheterna, det har varit ett mord på våran skola. En elev på skolan som blivit mördad av sin mamma, vi kör från skolan, fnittriga som vanligt och då vinkar tv gubbarna in våran bil. De är stenseriösa, men från att gå från väldigt fnittrig till väldigt seriös på röda är inte lätt. jag hatar mig själv för det, men vi gjorde vårat bästa hahaha, eller elin gjorde, hon stammade precis som om hon inte har någon aning om vad dem pratar om, samtidigt som jag och jessica försöker hålla inne skrattet. Inget ont, jag lider med denna familjen och tycker det är skit tragiskt!

Kvällen på tisdagen så gick jag på bio med amanda och jessica. Elina mådde inte bra så hon höll sig hemma. Tisdagar är våran biodag, gratis! Denna gången såg vi shutter island med leonardo di caprio, har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker om den, jävligt skum film, rörigt och skrämmande, men den var nog bra, nästan helt bestämd! Tror det är en film för pappsen.



I onsdags stack jag och gymmade på morgonen, sen höll jag mig hemma hela dagen, Jessica och Elin stack till IKEA, men jag kände att jag hade lite ärenden att fixa osv. Torsdagen var början på våran "hemska" storm, inte mycket av storm kan jag meddela men snö fick vi, och inte så lite heller. Barnen fick sluta vid 12 så jag fick extra lång jobbdag. Jag fixade playdate åt båda två så det blev slappt ändå. Fredagen var också snowday, ingen skola alls. Vi började med att skotta uppfarten vid 9 och det tog oss 4 timmar, innan vi äntligen kunde ta bilen till pulkabacken som vi planerat, men då var vi helt slut allihopa så vi vilade med lite mackor och varm choklad först. Sen tog vi på oss alla kläderna och packade in pulkorna i bilen, plockade maeve och angelica på vägen. Tillbaka hem vid 4, plocka upp min värdmamma och sen åkte vi alla till bion och kollade på Percy Jackson & The olympians: the lightning thief. Barnen älskade filmen, so did I.

 

Där fick ni lite update, mer om helgen får ni senare, jag ska iväg till westchester mall nu och leta bikini till Miami och hämta Jessicas data på lagning ;) Alla datorer crashar denna veckan haha


Fri från virus

Jag är tillbaka, datan är fixad och jag är 100 dollar fattigare! Jobbigt att ligga så långt efter med bloggningen, speciellt när jag inte ens har tid att uppdatera haha! Söndagar brukar bli bloggdagen så ni kanske får er några smaskiga inlägg imorgon.

Ikväll intar vi stan, ska jobba några timmar först, så vid 10.30 beger vi oss. Vart denna kvällen slutar återstå att se, cheers!

Viruuuuuuus

Min data är skön, den dog igår, pang poff hej och hå, så nu är hela mitt liv borta. Jag vågar inte starta den igen, ska ner till best buy imorgon och fråga vad jag ska göra, men med både Miami och San diego framför mig så har jag inte riktigt råd med att ta bort viruset, köpa virusprogram OCH köpa hårddisk så jag kan spara alla mina bilder, försvinner dem så vet jag inte vad jag gör!!! Så nu sitter jag på jessicas data, bloggar när jag får tillgång till dator, men jag har inga bilder för tillfället, så ni är varnade!

Gårkvällen blev lyckad, haha smådeltaljer som man kan skratta åt hur mycket som helst! Vi lurade i folk att min päls var en swedish black moutain bear hahaha, vi småsnackade med en kille i toakön som var stensäker på att alla svenskar va freaks, vilket vi erkände, för vi älskar att köa och betala räkningar, vi dansade salsa och bugg så det stog härliga till, iskrig på tom klubb, träffade en italienare som körde oss 10 blocks åt fel håll när vi egenligen stog 1 block från vårat mål, vi somnade till marley and me i brooklyn med steve som kudde, grymt skönt! Elina var även galet nöjd med sin kebab i högsta hugg som hon studsade runder med i taxin! Tack för kvällen Elina, nu känns helgen lite mer värd haha! All in again nästa helg med Jessica och Amanda som var saknade :)

Dag 2: Disney's Magic Kingdom

Söndag och Valentine's day. Vi styrde kosan mot Disney's magic kingdom, tror väl att detta är den största parken och den var helt klart min favorit. Där befann sig alla prinsess historier, det stora kända askungeslottet, Musse och Mimmis hus, en framtidsvärd där lilo och stich befann sig, tinkerbell world och space mountain som barnen sett fram emot. Vi åkte dit tidigt och fixade fastpass till dem stora attraktionerna så vi slapp stå i kö, sen gick vi runder i parken och kollade på allt, det är otroligt hur dem byggt upp allting, stort, fint, detaljrikt, magiskt och bara så sjukt vackert! En liten drömvärld där allt är möjligt. Vi kollade en parad även här, dreams comes true parade tror jag den hette. Alla prinsessor, musse, pluto, kalle anka, lilla sjöjungfrun, piff och puff osv.
Vi åkte tillbaka till hotellet på kvällen och barnen gick och badade i poolen på hotellet, sen åkte vi tillbaka till parken för vi ville se fyrverkeriet som också det var helt magiskt fint, jätte fina raketer över det stora slottet som skiftar färg i takt med raketerna och kända disney låtar i bakrunden. Efter det åt vi kinamat och kollade sen kvällsparaden haha, bilderna får tala men jag hade en perfekt valentine's day med all denna magi i Florida, that's for sure!






























Hoppas det inte blir för många bilder haha men jag kan inte välja vilka jag ska lägga ut!

Larchmont

Det kommer bli många blogginlägg nu ett tag, eller många men dubbelt upp för jag försöker ta igen från semestern, antar att ni vill läsa och se bilder från allt.

Jag börjar med dagen idag, vi har ju sovit bort dem senaste 2 dagarna och så blev det även idag, vi gick upp halv 3 och käka frukost, brända bagels och apelsinjuice. Vi ville göra nånting med dagen så Elina kom och plockade upp oss och vi åkte till hennes smultronställe i Larchmont, köpte med kaffe och möttes av en amazing utsikt över westchester eastcoast, long island och manhattan långt bort bakom broar och öar. En helt annan del av NY som man inte riktigt trodde fanns. Vi satt på en bänk och pratade om framtiden. Kom också fram till att vi måste göra nånting med helgen, för sova mer kan vi inte göra. Så ikväll beger vi oss till Manhattan och slår klackarna i taget, vettigt eller ej, bestäm själva!

Ingen av oss hade kamera med idag men jag har googlat upp bilder från klipporna/parken vi satt vid, riktigt svensk skärgårdskänsla. Gör ju inte alls att man längtar mer till sommaren..





Visst är det vackert :) ?

California baby

Alla ni som har följt mig sedan första början vet att jag hade kontakt med en familj i San Diego som jag egentligen skulle till. Vi har fortfarande kontakt och nu har jag bokat en biljett till dit om 4 veckor. Jag ska ner och hälsa på dem i 5 dagar och äntligen få uppleva lite riktig kalifornien känsla. Jag längtar skit mycket och det ska bli så himla kul att få träffa dem. Min andra dröm ska få gå i upplevelse, har jag sagt innan att detta är mitt bästa år någonsin ??


Dag 1: Disney's hollywood studios

Klockan ringde halv 4 lördag morgon, möttes av två hyper barn som knackade på min dörr och var väldigt exalterade för resan. Vi packade det sista och förberedde 3 termosar med kaffe. Halv 5 kom våran carservice och hämtade oss. De tog oss till LaGuardia där vi gick igenom säkerhetskontrollen och satte oss på Delta sky club eftersom min värdmamma är medlem där och åt frukost. Planet lyfte 6.30. Jag hamnade i mitten av barnen och spenderade flygresan med att spela kort och sova. Landade 2,5 timme senare i ett soligt Orlando och satte oss på Disneys express till vårat Animal Kingdom Resort. Första dagen spenderade vi på Disney's hollywood studios. Vi åkte karuseller som Rock n' rollercoaster och the twilight zone. Åt en massa snacks, njöt av solen och kollade på Block buster parade, high school musical performance och omringades av cheerleaders från hela USA. National high school championchip i Cheerleading pågick på disney world. Vi avslutade dagen med fin middag på hotellet.


Lämnar NY


Hotellet




























Magiskt

Jag vet inte vad jag ska börja, sitter och funderar ut vilka ord jag ska använda för denna semestern. 5 dagar u Florida med Disney worlds alla möjliga parker, magi, magi, magi, fyverkerier, goda middagar, snorklat i korallrev, simmat med delfiner, njutit av sol och värme, det var inte lika skönt att åka tillbaka "hem" denna gången som efter andra semestrar. Jag har inte ens saknat datan haha, Men det roliga tar alltid slut nån gång och om en månad så befinner jag mig i Florida igen. Det ä skönt att får vara hemma och krama om mina vänner!

Jag längtar efter att få lägga upp bilderna, men det kommer inte ske just nu, tyvärr! Jag har blivit sjuk, ligger med snorig näsa, huvudvärk, hemsk hosta och nattliga andningsproblem! Just nu är toarulllen brevid min säng min bästa vän.

Jag är ledig resten av veckan nu och ska njuta av 4 dagar med mina vänner, Jessica kommer snart och pysslar om mig med sina dunderpiller, i helgen ska jag INTE vara sjuk!

Bye

Då lämnar jag NY för Florida några dagar, jag har sprängröda ögon och om 8 min står taxin utanför!

I'll be back on wednesday!

A dream comes true

Har ni haft en stund i livet när ni är sådär obeskrivligt lycklig och allt känns som en dröm, be närmsta person nypa er i armen så att ni vet att det verkligen är sant. Det senaste året har nog varit den bästa någonsin och jag har haft flera tillfällen då detta inträffat. Men idag kom nog fick jag ett besked som jag annars verkligen bara kunnat drömma om, ni kanske tycker jag överdriver men det som min värdpappa berättade för mig idag (och som är bokat och klart) IS INSANE!!!!!!!!!!!



Vi har ett heldagspass på en vattenpark på måndag där vi ska få snorkla med alla möjliga slags fiskar och SIMMA MED DELFINER, SIMMA, BADA, KLAPPA!! Jag har svårt att faktikst inse. Det vackraste djuret som finns, sånna som man bara sett på tv innan.
Får jag en bild på mig och en delfin så är mitt liv fulländat haha!

TACK VÄRLDENS BÄSTA VÄRDFAMILJ!


Goin' back to the movies

Thank god it's friday!

Jag och jessica begav oss ut på roadtrip imorse efter vi dumpat barnen, över tappan zee bridge och mot chestnut ridge för att lämna hunden hos hennes pet sitter haha! Hög musik, strålande sol och vackra vyer så började dagen bra. Vi därefter vidare mot college och möttes av japanen i vår klass som hade med ett tidningsurklipp ur en japansk tidning där dem skrivit om ett svenskt cafe på manhattan, fika.

Exempel på idioms och slang vi lärde oss idag:

On a roll
Crash a party
Jury's out
Call the shots
Face the music
Bring home the bacon
Fair and square
Pet peeve
Make ends meet

Översätt alla dem så är ni grymma !!
Jag har också anmält mig till två nya kurser, en till på manhattanville, jag ska läsa Toefl preparation som är bra att ha om du någon gång ska plugga i USA, vilket skulle vara en dröm. The country is growing on me och jag vill stanna så länge som bara är möjligt!
Sen har vi anmält oss till Broadway body workout på Westchester community college.

Min värdmamma hämtade kidsen på skolan idag, hon är hemma från Europa. Så jag väntar in dem, sen ska jag ta med edward på tae kwon do och klippning, sen slutar jag.
Då blir det käk hemma hos Magnus med Elin, Jessica och Elina sen ska vi gå på bio ikväll.

Och se denna filmen:


Btw..

 

JAG ÄLSKAR JESSICA BUÖ!

 

hihi.

Jag menar det idiot.


freedom

Jag är fri, pappan har kommit hem.

Sitter hemma hos Jessica nu och njuter av ledighet innan man ska upp och jobba imorgon igen, den är fin! Det ska bli så skönt att åka iväg på lördag och komma till värmen!!! Där är 70 F just nu, vilket är 22 C. Ingen supervärme, men inga jäkla snöstormar och tjocka vinterjackor. Shoooortsen ska med!

Vi sitter och planerar våran framtid tillsammans (även fast hon är pain in the ass just nu och tror hon är snyggast, suck) Men jag biter ihop, jag ska förhoppningsvis spendera ytterligare 9 månader med henne efter mina 12. Vi vill förlänga vårat år med 9 månader, så kommer man hem lagom till nästa sommar ;) Stå up peeps! Vi vill spendera en del av vårat liv i Californien också, 3 hem ska vi ha, Sverige, New York och Californien, den är mäktigt! Det är värt ett försök och vi ska suga mer på karamellen.

Nu blir hon sur om jag bloggar mer, men jag skriver mer imorgon innan jag åker.



Insnöad

Det snöar fortfarande och mina värdföräldrar är fast på deras flygplatser, alla flyg till och från new york är inställda. Dem gör allt dem kan för att komma hem imorgon kväll, men vi har det fint. Vi har lekt massor i snön idag, gjort snögubbar, byggt borgar och snölyktor, vi har bakat kanelbullar, gjort alla hjärtans dag kort och kollat film. Nu sover barnen sött och jag känner mig som världens bästa au pair när min värdmamma ringer och tackar mig hela tiden, stackaren hon sitter i Paris och är jätte orolig, hon ringde innan och kunde inte sova. men jag har allt under full kontrol och skolan har ringt igen, den öppnar imorgon igen, fast 2 timmar senare än vanligt.
























10.48

Än så länge lever vi, så skulle väl amerikanarna formulera det. Nån decimeter snö ute och helt plötsligt är det "håll er inomhus varning" Skolan är stängd, vägarna skottas inte, alla är hemma och "insnöade". Handlat in mat i förväg så man ska överleva haha. Mina värdföräldrar är fast i Missisippi och Paris, eller värdmamman ska inte komma hem förän på fredag ändå, men gör hon inte det så blir det svårt att åka till disney world och värdpappan ska komma hem ikväll men det ser inte ljust ut för hans del, men jag är super au pair och tar hand om barnen. Vi ska ut och gå med hunden snart och leka i snön. Fick ett mail av min värdmamma med, "hur går det ? Har ni det bra ? Njut av snön, men var rädda om er, fixa fram ficklampor, sätt igång brasan ifall strömmen går och se till att din mobil är fulladdad."



Update is coming


Snowday

Jag är mamma på heltid för ett dygn. Värdmorsa på jobbresa och Värdfarsa på jobbresa. Det har varit mysigt, jag och barnen har varit själva sen imorse, efter skolan var det after school clubs för E och ridning för H, så kuuul att vara tillbaka i hästmiljön, där kommer jag må bra varje tisdagseftermiddag. På vägen hem från ridningen så ville barnen kolla på Beyonces hus så vi åkte dit och på vägen sitter E och sjunger på sexy chick - MINDRE BRA!

Väl hemma satt H vid min datorn och spelade littlest pet shop, E spelade Wii (WHAT ELSE?) Oxh jag gjorde tacos, och sen njöt vi alla tillsammans me tacosen och glass framför tv'n, vi började planera nästa veckas disney world trip och barnen vill göra allt! Går rykten om att vi ska försööööka simma med DELFINER! If that's the case, iiiiiiim might have to go a bit crazy, ingen livsdröm alls!!! Mitt i Icarly ringer scarsdale public schools med det ljuuuvliga meddelandet "To all schools in Scarsdale, the schools will be closed tomorrow beacuse of the snow, hopefully we will be open again on thursday morning! Score! Lite snö på marken och hela USA stannar upp, allt stänger och alla är fast hemma, till och med svårt att handla för folk. Så imorgon blir det pulka, skottning, sovmorgon, varm oboy och lite njutning av snööööstorm!


Godnatt

Pics





















Awesome weekend

The city

I can't love my city more than when I see this - I'm dying, give me a NYC summer!


Dear John

Måndag morgon och jag har precis tatt tag i familjens helgkaos. Ibland undrar man hur dem kan leva som dem gör. Inte ofta jag möts av ett kaos som jag gjorde i morse, barnens barn var det första, kläder överallt, vattenglas, leksaker, skit över hela golvet och oreda i alla lådor och skåp. Kommer ner i köket och det är disk, matrester, lekasaker, flaskor, skräp, tidningar PÅ HELA NEDERVÅNINGEN! Så viiiiidrigt haha! hur kan man ens lämna söndagskvällen sådär och må bra över det ?? Men bra au pair som man är så tog jag på mig städhandskar och 45 min senare så är nu huset skinande rent, städat, torkat, rensat och damsugit! Känns jävligt bra, till och med mitt egna rum har fått sig en omgång, nya lakan och kliniskt rent! Är dem inte nöjd med sin svenska au pair idag så är något fel!

Snart kommer Jessica och hämtar mig och vi ska besöka white plains!

Om Dear John kommer på biograferna i Sverige så är det måste! Bästa kärleksfilmen på länge, älskade den! Man blir kär i både John och Savannah. Den får fem av fem tårar ;)

 

 


Fabulous New York

Jag lever efter ännu en helg i händelserika New york. Jag har levt livet och är nöjd. utgång på utgång utan att ens hinna hem och byta om, på det igen och den ena kvällen bättre än den andra. Mycket dans till bästa musiken på bästa klubbarna, bakis bruncher, skön sömn på hotell, blodsockerfall, ashton kutchers efterfest, INGEN shopping haha, superbowl och fabulous DEAR JOHN på bio !

Klockan är alldeles för mycket och jag måste sova.

5 days until Florida 



T.G.I.F

Godmorgon världen!

Sitter i min säng och har precis slängt barnens kläder i tvätten, Jessica sover brevid mig och vi måste göra läxa! College klockan 11. Lektionerna spårar, vi lär oss hur man raggar upp killar med slang språk, sex och the F-word. Det är bra klasser det, jag gillar min funky Mrs. Roberts lärare från Orange county ;)

Jobb i eftermiddag sen ikväll slår vi klackarna i taket. En 20 års dag ska firas med både det ena och det andra. Hotell är bokat i Soho och alla är taggade till tusen!

Nu ska jag föröska ringa Pernilla och sen fixa lite frukost, kaaaanske väcka häxan i min säng! :)

One kind of a Birthday!

Då var min födelsedag nästan över och en dag som 20 har passerat. Jag har haft den bästa födelsedagen man kan tänka sig, jag har blivit uppvaktad av alla möjliga och på alla möliga sätt. Gårkvällen på cheesecake var fantastiskt, personalen sjöng för mig och gav mig glass, fick fina presenter av tjejerna. Juicy halsband och hollister godsaker.






Idag på morgonen firades jag av värdfamiljen. Jag och Edward fick öppna presenter. Ja fick ett underbart armband av Ed, massa berlocker med NY symboler, en strandkjol till Miami av Han och pengar till Miami av mina värdpäron. Kunde inte blivit bättre! TACK!

Efter jag lämnat barnen så kom Elina över med present och goa kramar. Fick en fin ralph lauren pyjamas, nalle och presentkort på spa! TACK! Vi åkte vidare till starbucks där hon bjöd mig på frukost :)

Vid 11 åkte jag vidare till Bronxville där Jessica och Elin väntade. Jag möttes av uppdukat bord av svenska pannkakor, tårta och mer presenter! En god parfym och finaste ramen!





Jobbade som vanligt på eftermiddagen. Klockan 7 tog värdfamiljen med mig till Outback steakhouse i WP. And we had a great time! God mat, många skratt och mer sång och glass av personal. När vi kommer hem så dukas det upp med 2 nya tårtor. En till Edward och en till mig. Och som avslutning ännu mer sång.









och för alla gratulationer, sms, samtal och presenter från sverige!!

Jag har haft den bästa födelsedagen man kan tänka sig och det ska firas ännu mera på fredag i city, DET är något jag ser fram emot! Man fyller bara 20 en gång har jag hört!!

20 jordsnurr

Då var man 20, big deal i sverige, no big deal in america! Men jag har det bra!

Jag har blivit uppvaktad av alla möjliga. Middag med 7 amaaaaaaaaazing girls på cheesecake factory igårkväll, high five med värdbarn imorse som också fyller år, fina presenter av bästa värdfamiljen, miljontals grattningar på facebook som aldrig tar slut, sms och samtal imorse och mer väntas.

TAAAACK!!!

Och ett speciellt tack till alla er som skickat med presenter hemifrån, ni anar inte hur glad jag blir!

Tack tack tack och åter tack!

Grattis Mimmi och Edward (9)


En weekend med mammsen

Såå då är jag tillbaka igen. Om en timme ska jag lämna lilla mammsen på tågstationen och hon ska bege sig hemåt till Mellbystrand igen. Och jag är tillbaka i verkligheten. Det har varit 5 underbara dagar med många skratt.

Vi har hängt i stan hela hegen, shoppat finfina grejer på hollister (a) och andra underbara affärer, Vi har ätit massa gott, bott på hotell på upper west side, besökt ground zero och deras museum, det är värt ett besök om ni är i närheten. Vi gick över Brooklyn bridge, fantastic view people. Min älskade manhattan kunde inte bli vackrare, brooklyn var inte så dumt det heller. Söndags eftermiddagen ägnade vi på broadway och mamma mia! Ska ni se en musikal så se den!! Nu har ju inte jag sett alla haha men den var så jäkla bra, feel good känsla ända ut i fingertopparna. Man ville bara upp och dansa och sjunga. Så tack mamma för en grym födelsedagspresent.
Igår höll vi oss här i scarsdale, shoppade, åt, lagade mat till vördfamiljen och fikade med mina fina vänner.

Som sagt kalasfina dagar som jag sent kommer glömma!

Nu ska jag snart bege mig iväg till college igen, och ni som undrar om kursen så är det jätte bra, roliga lektioner och man lär sig grejer som man faktikst har nytta av.
Ikväll ska vi fira mig på Cheesecake factory för jag fyller ååår imorgon förstår ni, 20 hela år! Jämt och bra, inte för att jag får någon nytta av den åldern i detta landet. Så det blir middag ikväll för imorgon firar jag med värdfamiljen eftersom mitt värdbarn också fyller år. Vi har prickat in samma dag. 9 och 20 år :)
Sen fredag blir det all in på manhattan, jag läängtar!!

Lite bilder innan jag brummar iväg























Toodelooo

RSS 2.0