GLAD MIDSOMMAR!

Helg igen. Jag är ledig idag, fett nice. Maja kom hit i onsdags, underbart att få krama om min lilla bebis igen, hihihohoho. Igår var vi hemma hela dagen med barnen så nu är vi laddade för en lååååång dag med midsommarfirande. Jag har nog aldrig längtat så mycket till midsommar slom detta året. Visst firar man stort hemma men i NYC har dem världens tillställning i battery park hela dagen, alla mina älskade vänner kommer vara på plats, elina kommer och hälsar på, maja är här och alla nära och kära som jag träffat under året. Vi har laddat upp med stooor filt och fina klänningar. Ska köpa massa jordgubbar och det säljs svensk mat på plats. Vi ska njuta av solnedgången över frihetsgudinnan innan vi beger oss vidare till la pomme for some maaaaaadness. Jag är så taggaaaaaaaaaaaaaaad!


NYC ÄR REDO!


SKÅL!


sommar i city

Detta har varit en av dem mysigaste helgerna på länge, sommaren är verkligen på plats i NY, svettigt dag och natt! I genomsnitt 30 grader, 32 på termometern idag, 25 kl 8 imorse. Jag jobbade i fredagskväll när mina värdföräldrar var ute och åt middag med grannarna. Så jag och Angelica, deras au pair tog med barnen till poolen och åt kvällsmat där. Jätte mysigt, sen åkte vi hem och kollade film och myste innan läggdags.

 

 

 

 

Lördagmorgon åkte jag och Jessica in tidigt till stan. Vi började med lite shopping på fifth ave innan vi tog tunnelbanan ner till bleecker st. My favorite place in NY for sure. Vi kikade på marc jacobs bland annat också åt vi frozen yougurt med alla möjliga tillbehör på en trappa i en underbar liten gränd. Sen begav vi oss uppåt mot times Bryant park för att sola lite, sen mötte vi upp oscar och steffen på Toxic, times square för att kolla danmarks matchen, bra drag mitt i danska havet. Efter det åkte vi ner till south ferry och battery park för att kolla på redbull air race vilket vi tyvärr missade men njöt istället av solnedgången i parken.

 

 

Best intersection in NY ;) ? haha

 

 

 

 

 

 

 

Efter parken drog vi med Steffen till Williamsburg, Brooklyn. Där käkade vi pizza på alligator lounge och spelade biljard med en nya zealändare med snowboard stipendium, det ni haha! Kan man inte tro om nya zealändare! Sen gick vi hem till steffen och förfestade på hans bakgård, alldeles för många sanningar kom fram. Runt 1 haffade vi en taxi som tog oss till lower east side för lite barhoppande. Jessica bundade med adam tensta som förvirrat hamnat på en random bar på ludlow st haha.

 

 

 

 

 

Söndagen bestod utav mysig brunch och parkhäng. Perfekt söndag. Vi avslutade den med grekisk middag med Jessicas värdfamilj i astoria och påvägen hem stannade vi vid vattnet och tog massa bilder med vackraste NY skyline i bakrunden.

 

Idag är det halvdag för barnen så ska ta med dem till poolen vid 12. Har tvujstartat lite med solningnen, sitter ute på altanen. Och på onsdag kommer maja!!!!!!! På torsdag kommer elina!!!! och på fredag är jag ledig och det är midsommar!!!! Detta kommer bli världens grymmaste vecka :D:D:D:D:D:D Jag är glaaaaaad!


Taio Cruz

 


My two blondies och en hund

Idag har barnens skola World Cup T-shirt day. Och såhär söta var mina kids imorse

 

Nu sticker jag till poolen!


hej jag lever

hej jag lever

Skulle man inte kunna tro, jag har lite gett upp bloggningen, tråkigt men sant. Det känns som det är samma saker som händer hela tiden och bloggen blir sjukt enformig, för mig kanske inte för er, jag vet inte. Jag vill egentligen blogga för min egna skull så jag kan kolla tillbaka senare och minnas mitt år. Vi får se, jag gör det jag orkar.

Året börjar gå mot sitt slut, jag väntar på min flygbiljett, jag har packat första väskan, ska köpa fler resväskor i veckan, nya au pairen är hittad och jag är sjukt trött på att vara au pair haha! Det ska bli så skönt att bli fri snart, skaffa egen lägenhet, resa runt och  bara njuta av att kunna göra sina egna val och ta hand om sig själv och ingen annan.

I helgen var vi på våran kompis Coopers stand up show. Det var riktigt roligt, bara vi kom innanför dörren så börjar killen på scenen att kommentera oss och sverige, folk skämtade om ikea och vi jublade och därmed var vi ikea fans. De kallade oss för nya sex and the city tjejerna och när Cooper äntligen kom upp på scenen så var han bra stolt över att känna oss, "they are all my brides :)" Cooper är nya stand up comedy stjärnan!

Fredagen tillbringades på mitt andra hem 49 Grove och jag hade en av dem roligaste kvällarna på länge, no comments! :)

I veckan ska det bli massa massa sol och Hannah ska ha sitt kalas på torsdag så jag har massa att planera, djurkalas så det ska komma ormar hem till oss, yyuuuuuk!

 

 

Cooper :)

 

Amanda och Elin

 

Puerto Rico parad i stan

 

Frukost i Bryant park

 

Bryant park


Good morning you beautiful new york

Ny dag nya möjligheter


real new yorkers

Söndagen har passerat, alldeles för snabbt. En dag som började med strålande sol och 30 grader. Begav oss till en diner och käkade brunch sen åkte vi hem till mig och la oss i min säng för att planera hösten. Då börjar det pissrregna och en tornado besöker NY, bara sådär. Vädret slutar aldrig förvåna. Bara det att vi avslutar kvällen på en uteservering i Scarsdale när solen kommit tillbaka.

Och som jag sa så slutade det på la pomme igår hahaha, tog tåget in vid 11 och Jessica var mittpunkten från fredagens skvaller, 25th baby! Inget ni förstår men alla grabbarna hade kul åt det och det var ingen som lämnade mig utanför någon klubb igår, jag var nöjd. La pomme lockar inte att sitta utanför, inte som Grove, där snackar vi. Vi stannade inte så länge igår, drog oss hem vid halv 3 tiden och som vanligt så var det inte populärt att dra tidigt, guess it's a NY rule, DO NOT LEAVE THE CLUB EARLY, I'LL SMACK YA!

I höst blir det veckoutgångar, fyfan va NAJZ! söndagar och torsdagar is the shit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svar på fråga

Grym blogg, du får verkligen mig att vilja åka ännu mer!! Jag skulle så gärna få komma till en familj i NY och jag har lite frågor till dig som jag hoppas att du kan svara på!
1. Hur är det att bo i en så stor stad?
2. Hur är utelivet? Får man gå ut på tex. krogar fast man bara är 19 år?
3. Hur är det med ställen att tex. leka med barnen där, måste man gå till parker eller bor du mer i en förort?
:)


Tack, tack, tack :)

1. Storstadslivet är grymt, jag är förälskad i NY och kommer förmodligen spendera resten av mitt liv här haha! Är du ingen storstadsmänniska, fobi för stora folkmängder och mycket rörelser så är såklart ingen hit haha men det är svårt att inte gilla NY!
2. Utelivet är det bästa, det finns massa underage klubbar och många ställen du kommer in men inte får dricka!
3. Jag bor i en förort men det finns lekparker inne på manhattan också, väldigt annorlunda med vad man är van vid men thats the big city life ;)

sat night

Lördagkväll och jag ligger hemma med godis och film i min säng. Ganska otroligt! Gårkvällen var spårad, många skratt, plåster, krossade glas, drinkar och minneslukor. Hahaha jag kan säg som så att: FYFAN VAD JAG KOMMER SAKNA NY'S UTELIV!

Jessica jobbar nu ikväll därför jag sitter hemma, gör aldrig nånting utan min andra halva. Hon slutar 10 och då får vi se vad som händer, bli inte förvånad om jag skriver imorgon att jag är bakis, jag känner oss. Det skulle  vara jordens undergång om hade en kväll hemma. Helgerna kvar i NY minskar för varje vecka och jag vill ta vara på varenda sekund, jag är beroende av roliga stunder, grabbarnas galna ideer och NY's klubbmusik!

Nu ska jag sätta på The blind side och trycka i mig twizzlers och skittles

Greenwich

Idag bar det av till CT och Greenwich, har berättat om det innan. Jätte mysigt samhälle, ett av usa's rikaste så huvudavenyn är fylld med märkesbutiker och hemmafruar. Jag älskar att strosa runder där och kolla i affärer, annars så är man omringad av mall och gallerior. Men detta är perfekt för mig. Fyndade en kjol och ett linne på Zara och en ny mascara på Sephora. Shopping is life.

Nu är jag redo för helgen, mycket planer har vi inte, men det är sånt som löser sig. Strosa runder downtown är något som lockar, lite parkhäng och lite fönstershopping. Men först ska vi klara av en fredag med barnen, poolen !?!


manikyr på fritid och poolen på jobbtid

Dagen har gått snabbt. Varma morgnar när inte AC'n är på och svinkalla när den är på haha, vi brukar köra varannan. Barnen älskar värmen, dem är lätta att få upp på morgonen och in general så är dem på bättre humör denna årstiden, me like. Hannah flög upp ur sängen imorse när jag drog bort hennes gardiner, hoppade upp på min rygg, kramade mig hårt och frågade hur många dagar jag har kvar. 2 jäkla månader kvar har jag, jag fattar inte. Det går så fort, var beredda blivande au pairer. Den nya tjejen är nog bestämd nu, nästan. En tysk tjej vid namn Sarah som verkar jätte gullig. Jag hoppas hon blir bra och att barnen gillar henne. (Inte mer än mig dock ;)

Under skoltiden åkte jag och Jessica ner till Yonkers för att fixa manikyr och pedikyr. Next jag vill fixa är mina ögonbryn och färga håret, kanske är en fixar vecka :) !?!

Lovade barnen att dra till poolen efter skolan så det gjorde vi, pillade med läxorna snabbt och sen brummade vi till poolen och hängde i solen. Vilka flashbacks jag fick. När jag kom för 10 månader sen, åkte med barnen och den förra au pairen dit för första gången och jag bara äääälskade livet. Och tankarna som gick runt va "Om detta är au pairlivet, damn vad jag kommer gilla det" liiite att ta i såhär i efterhand kanske, visst har jag haft ett underbart år men ligger vid poolen och har asnöjda ungar har man inte varje dag i ett år ska jag lova. Men nu njuter jag verkligen bara av att vara med barnen, I'm gonna miss them soooo much.



Niagara falls

Min knä svider så fruktansvärt mycket, mitt på ljusa dagen igår så bara stupar jag framåt med knäna rakt i asfalten, mitt i Chelsea bland allt folk haha. Vettifan vad som gick snett men där låg jag och sprang sista biten till Jessica där jag fick tvättat såren. fiiiii!

Helgen var grym. Bussresan var waaay to long men Niagara falls var hur vackert som helst. Jag rekommenderar att åka dit men inte med en chinatown buss, eller inte buss över huvudtaget, ta er dit på egen hand. Så lördagen bestod utav 8 timmars buss och sen var vi hela kvällen vid fallen. Vi åkte en båt rätt in i fallen, hur coolt som helst. Och när mörkret föll så slog dem på lampor från Canada sidan som lyste upp fallen i olika färger. Vi sov några få timmar på Radisson hotell i Rochester och kl 6 ringde klockan igen och det var dags för ytterligare några timmar i buss för att ta oss till Alexandria bay och 1000 Islands. Inget speciellt för oss svenskar, såg ut som en hederlig vanlig svensk skärgård, men indierna och kineserna var helt tagna, good for them! Vid 8 var vi hemma i NY igen och eftersom vi hade måndagen ledig så gick vi all in och besökte Juliet för några timmars dans på sofforna. Weird kväll men vi slumrade trångt och gott på en bäddsoffa efter en limoride som jag inte riktigt vet hur vi hamnade i. Måndagen gick vi från chelsea till grand central och kikade lite i affärer på vägen sen hem och slappade i sängen resten av dagen, det behövdes.

Nu till bilderna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Awesome weekend :)


RSS 2.0