It's complicated

Ett filmtips vid midnatt

Jag och mamma var och kollade på It's complicated på bio ikväll. Obeskrivligt bra, roligaste filmen på länge, en tiopoängare helt klart. Jag skrattade konstant och allt var så himla bra gjort. SE DEN!

 



Imorgon blir det Manhattan, sightseeing och shopping, inget jag har nått emot. Bor över på Hotell och söndagen ska vi på Mamma Mia The Musical, Finally!! :)

Have a good weekend all of you!


Besöööök

Hallå underbara läsare!

Nu har jag hämtat upp min mamma som ska stanna här i 5 dagar, så ni är varnade för lite bloggning, så tror inte att jag går och dör. I'll be back

Sohotel, La Pomme and soho - shopping


Chinesefood at the hotelroom


Ready for Party



Sniggingar


Stockholmareeeee


Hoho


Spring weather in the best city in the world!


Pardey at La pomme


Red carpet for Jay-Z ( My neighbor ;)

Back to school

Efter 7 månaders uppehåll i skolan så var det tillbaka i skolbänken idag. Som au pair ska man läsa 6 credits på college, vilket motsvarar 72 timmar. Så den första kursen jag signade upp för var American idioms and slang på Manhattanville college. Världens skabbigaste klassrum utan fönster och plaststolar som stog uppe på varandra. Men läraren var hur skön som helst och det var en rolig klass, Vi lär oss olika uttryck som amerikanarna använder i vardagen och slang. I'm becoming a real american guys!

Dödade nån timme på gymmet ikväll med Elin och Rebecka, skönt! I'm rarin' to go, MIAMI!!!

måndags kväll

En minst sagt annorlunda dag. Morgonen var super, barnen var på bra humör och inte ens regnet fick vårat humör att gå ner. Vi traskade iväg med tjocka kläder på. Hannah ramlade i en lerhög precis innan vi var framme så henne snälla lilla babysitter fick springa hem och hämta nya byxor. Gick hem och skypade med Mamma (3 dagar kvar) och sen stack jag till gymmet med Elin som äntligen fick snacka av sig med hennes stalker haha, charmigt, javisst! Ännu charmigare att stalkern nr 2 är tillsammans med en polska, nått gick fel!

Efter det åkte vi till Yonkers och solade, damn solariumen i USA är inte att leka med, hon tvekade lite när jag sa att jag ville sola 15 min, hemma solar jag 20-25. Kommer ut och allt ser bra ut, men i skrivande stund så brinner hela mitt ansikte och det känns som jag legat still i Thailand 30 timmar i 50 grader typ! haha ännu en charmig grej!

Kommer hem och ska duscha, just då är det full storm ute och stora träd har trillat över vägarna så all scarsdales trafik passerar vårat hus, som nu har stora hål pga av all trafik, här snackar vi bra kvalitet på asfalten. Hoppar in i duschen och då går strömmen. Så vi har tillbringat läxläsning, hämtmat och lekar med levande ljus, ganska mysigt! Strömmen kom dock tillbaka vid 6 igen.

Och nu är jag precis hemkommen från Jessica där jag kollat halva Julie/Julia.


Två blonda varelser med oborstade hår imorse!



Läxläsning med doftljus :)


goodnight

Jag är helt slut efter en toppen helg med dem bästa, uppdatering kommer imorgon! Nu ska jag sova.

Godnatt alla

4 dagar.

nästan fredag

Jag har gått och haft världens shoppingsug hela veckan, det är sjukt svårt att låta bli shoppingen när man innan shoppade upp 100 i veckan och nu ska du spara dem istället, alltså bara 100 dollar i veckan, vilket verkligen inte räcker till shopping, efter starbucks, tåg, mat, hotell (tradition) mer mat och annat skit.

Men lilla Jessica börjar ju blogga om sitt shoppingbegär och då brast det, vi åkte till cross county mall och jag brände 40 dollar, skor, strumpor och en fin tröja till helgen!




Slänger också in en bild på mig och Hannah när vi fjollade på mitt rum ikväll..


Visst är vi söta :D ?

Jessica ville också att jag skulle skriva att jag skypade med hennes värdfamilj idag, mitt i läxläsningen haha!

En vecka tills mamma kommer, läser du detta så kunde jag hämta dig mamma, nemas problemas!


Shopaholic





Nu börjar garderoben fyllas, tvättkorgen är alltid full, shoppingkassar fyller hela rummet och det börjar bli ont om plats i lådorna och inte ens halva tiden har gått. Jag börjar redan känna paniken den dagen jag ska hem, med atnke på Elina som snart åker hem och har miljontals väskor, redan hemma, här och som ska hem efter henne!
Btw: JAG KOMMER SAKNA DIG ELINA! <3

På tal om fulla garderober så passar denna bilden in som jag knöppte idag, hur jag kom på det vet jag inte, men jag skulle leta upp en madrass som Jessica ska låna så min värdpappa sa åt mig "Open the door sloooowly and then MOVE BACK, it you can't find it i'll help you"


HEHE, jag hittade den!


Don't mess with me

Bilkatastrof nr 2, inte mitt fel dock. Men batteriet dog när jag körde till banken, ringer Rob, försöker starta bilen igen, den startar PRECIS, kör hem, tvingar i princip bilen att rulla hela vägen hem, klarar det, Rob och jag kör en runda för att testa den, den funkar, fast är trög och piper, vi låter den stå en timme, jag går ut och nu kan man inte starta den alls - kalas!

Och extremt-fula-orden-som-jag-inte-ska-skriva-hunden TUGGADE sönder mina sprillans nya Hilfiger solglasögon idag!!! Jag la dem på köksön, alltså en normal höööög köksö för människor. Och den fuuula hunden lyckas hoppa upp och få tag i dem, hur DUM får man va !?!?! Jag är så trött på den!


South Beach

Nu har vi även klirrat boendet i Miami för en sjukt bra peng. Helt okej lägenhet med 4 sovplatser, badrum, kök, tv och utsikt äver biscayne bay och Miami downtown. 2 blocks från Lincoln Rd vilket är huvudgatan i south beach med shopping, restauranger och nattliv. Och 0.5 miles från vita sandstränder. Byggnaden ser himmelsk ut med  lyxigaste poolen och bar/loungen. Jag kommer stor trivas! Jag, Jessica, Amanda och Amy - What a week!!!

Slänger in ett smakprov på paradiset


Byggnaden


En av poolerna


Pax för denna platsen




"South Beach is located between the Atlantic Ocean and beautiful Biscayne Bay. The area offers world class shopping, dining and night life, miles of beautiful sandy beaches, beautiful art-deco architecture and multi-million dollar mansions."


shit happens

Det finns ingen au pair som kan neka att vi lever ett händelserikt liv, positivt och negativt!
Det här med bil, au pairer kör nog bil mer än någon annan i det här landet och en liten olycka är nog svårt att komma undan med under året. Det händer alla och idag hände det mig, jag bara väntade på det!

Jag backade ut med den stora bilen från garaget och backar in i den "gamla" audin, helt totalt blackout i skallen och glömmer att den står där. Jag har gått runt hela dagen med fet stor ångest och fått byta om 3 ggr pga svett och nervositet typ hahaha! Men tur i oturen, det var den äldtsa bilen vi hade, inget stort märke och inget märke på den stora nya bilen. Och TACK för världens bästa värdpappa som klappar mig på axeln och säger "It's okey Mimmi, shit happens" och ler snällt och börjar prata om krokodiler istället. 

Annars idag har jag bara slappat, gymmat och hängt på starbucks. Fick ledigt idag med av min värdmamma som varit hemma hela dagen.

Nu ska jag till Jessica och ha Paradise maraton! :)


ALL IN

.. WE'RE GOING TO MIAMI ON SPRING BREAK!

Bokat och klirrat. Flyget är spikat och äääntligen så finns det ingen återvändo. 27 mars bär det av och efter en veckas madness så är vi tillbaka på säker mark igen den 4 april. ME LIKE!

I'm in M to the I to the A to the M to the I Bitch


Martin luther king day

.. Och jag är ledig, fint!

Sov till 12 och begav mig sen till gymmet, utan kort, vänder hem och inser att jag är för lat för att åka tillbaka haha, det är mycket trafik på vägarna när amerikanarna är lediga från jobben. Så nu sitter jag i sängen och väntar på att Amanda ska flytta rooompan från sängen och komma hit. Ska döda några fina avsnitt av paradise hotell sålänge. Ikväll blir det käk med brudarna och förhoppningsvis bokning av MIAMI - SPRING BREAK!


high five weekend

Bilderna från helgen jag lovade er. Innehållande utgång på Veranda, våldgästande på hotellrum, brunch i Soho, fönstershopping, vårpromenad uppåt manhattan längs Bleecker St och washington square park. U N D E R B A R T !
















Disney adventures

Fick bekräftat av min värdmamma häromdagen att det bär av till Disney world, Orlando, Florida den 13:e februari till den 17:e februari, hur underbart är inte det. YÄÄ!

Detta ser jag fram emot jätte mycket. Sol, disney, semester, florida och bara umgås och ha kul med värdfamiljen. Tack för att ni bjöd med mig! LÄNGTAR!!!






Empire state of mind

NEW YORK CITY - staden som aldrig sover.

Idag har jag varit här i 5 månader, det känns verkligen inte som det. Jag har gjort otroligt mycket saker sedan jag kom men det känns inte som jag redan upplevt 3 hela årstider. Sommaren var underbar, hösten var otroligt vacker och vinterna har so far varit ungefär som svensk vinter förutom att man bor i NYC och inte i en ödslig liten håla i södra sverige. Igår när jag gick runder i west village, soho mm med alla kompisar så var det säkert 10+ ute och strålande sol, man kände verkligen att våren redan är på väg. Och det är ännu ett skrämmande tecken på att tiden går snabbt. Men jag vill ha sommar, jag vill åka in till stan i klänning och solbriller, ligga i central park och ha picknik, dansa loss på inneklubbarna med en rejäl solbränna och äta glass vid poolen på jobbtid..

Tänkte bjuda på lite bilder från min tid här så långt..


Första bilden på manhattan
































Några av alla få bilder som jag insåg nu att jag hade. Hitills har jag haft dem bästa 5 månaderna i mitt liv och jag ser fram emot ytterligare 7 stycken. Jag har träffat dem mest underbara nänniskorna, sett dem coolaste platserna och jag bor i världens bästa stad - NYC




love.

Söndagsmorgon

Godmorgon, godmorgon :)

Ligger nyvaken i Jessicas 90 säng. Haft en underbar natt med 50% täcke och just nu är vi nog mer utvilade än vi någonsin varit i detta landet. Vi hade hemmakväll igår och satt hemma hos Amanda och kollade Miami resorna. JIIIHUUUUUU!

Ska hoppa på mitt tåg nu så ni får inte helgupdateringarna nu, ni får vänta några timmar ;)


In my head

Bästa dagen på länge, så mycket goda nyheter har jag nog aldrig fått på en dag. Den började dock segt med tjuriga barn som skyller allt på mig for no reason. När dem väl var i skolan gick jag och la mig, vaknade igen klockan 12 av att städerskan knackar på dörren och vill städa, jag sa nej tack, för det var inte så skitigt men hon städade iaf haha! Tack! Jag tog bilen till stop and shop och handlade mjölk, snacks och grönsaker till vårat lilla kylskåp. Sen hade jag 2 extra timmar att förbruka så jag shoppade loss på hollisters rea som ni såg och skypade en halvtimme med mamma :) Snart kommer hon!!!

Hämtade barnen 4 och jag och hannah stack med bilen och lämnade henne tack-kort från födelsedagspresenter i brevlådorna. Kom hem vid 5 igen och familjen skulle iväg att hämta den nya bilen som pappan spontanköpte lite (för att han aldrig kommer in i den andra bilen efter att jag kört haha) han köpte egentligen en annan bil igår, men han bytte tydligen för hannah ville så gärna ha en cabriolet, och klart hon får det, stackars lilla 7 åring liksom. Iallafall dem frågade om jag ville med och vi hoppade in i acuran allihopa och gav oss på roadtrip. Jag, barnen och min värdmamma satte oss och kollade på disney channel och drack cappuchino medans pappan fick alla instruktioner för bilen. Jag och värdmamman pratade om semester inför våren. Februari lovet ska dem förhoppningsvis till disney world i florida (VÄRME) och frågade om jag ville följa med, vilket är om 4 veckor :D:D Sen ska dem förmodligen till nya zeeland 2 veckor i mars över spring break, vilket betyder att jag, amanda, jessica kan åka till miami och bahamas som planerat i 10 dagar! INSANE!
När vi fått bilen tryckte rob lite väl mycket på gasen och fort som tusan hamnade vi på outback steakhouse i white plains för att käka middag. Beställde in pasta med kyckling och parmesan sås, sjukt gott! Hade en jättemysig eftermiddag/kväll med värdfamiljen och allt kändes rättare än nånsin.

Kom hem och Jessica och Amanda var på väg hit, vi har nu kollat på The hangover (med flashbacks från nyår) och ätit göteborska ååååreos.

Nu ska jag sova och ladda för Johannas 20 årspartaj på manhaaaattan imorgon!
Just det är ledig måndag och tisdag med - livet leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeker!




Thats the new vrålåk!

"In my head" nu och livet är fulländat


I <3 HOLLISTER

Det vet dem flesta i min vänkrets och förmodligen en av dem sakerna jag kommer sakna mest när jag lämnar landet, sorligt. Men nu ska vi inte hänga läpp för det, jag har 7 underbara månader kvar och massor av pengar att spendera på ho ho ho ho hollister.





Ögongodis :)


In my ass.

Saturday at Trump World Towers - NYC's Most Exclusive Party. OHYEAH!!!! ARE YOU IN BROOO ??? ;D


Looking for Jessica on a saturday night !?! Just a hint ;)


Översvämning

Jobbig morgon med skrikande och storlipande sjuåring som väääääägrar gå till skolan. Helt totalt fullkomligt omöjligt att få ut henne ur huset. Mamman får ta med Edward till skolan sålänge så inte han också blir sen och jag får stanna kvar hemma och fortsätta övertala henne, jag lyckas (super au pair nr 1) till slut få ut henne och väl ute så halkar hon på isen och börjar SKRATTA !??!? Jag klagade inte, men fundersam blev jag haha! Humörsvängningar är fina, när det går åt rätt håll.

Eftermiddagen bestod av översvämning i källaren á la mimmi, gud vad jag skämdes. Inte riktigt mitt fel men det var ändå jag som tvättade. En trasa ramlade ner i diskhon där vattnet från tvättmaskinen rinner ut så det hade täckt igen hela vasken och det slutade med vatten i hela källaren, började torka och tänkte "det här fixar jag utan att någon behöver veta något" Upptäcker mer och mer hela tiden tills jag kommer till en stooor pöl längst in i källaren, får panik och ropar på Rob haha! "It's water on the floor in the basement, I think it's something wrong with the washingmachine" HAHA! PINSAMT! Han suckade lite först men det var inte mer med det, hallå det är vatten i hela källaren !!!!!!!!!!!!

Aldrig mer trasor i diskhon! Man lär sig av sina misstag!


Pics
















PS: Math rocks !

Jobbat kväll idag, värdpappsen födelsedag och värdmamman tog med han ut på middag. Barnen blev överlyckliga och vi slog oss ner med kyckling och narnia framför tvn. Sen la jag dem, vilket gick bra tills vi kom på att Edward glömt göra sin läxa, pust! Och när vi börjar med läxor då vill Hannah också, frivilligt! So hon gör ett eget mattehäfte med gångertabellen och skriver ps. math rocks! Kul så länge det interesset varar haha! Finns det nått värre ??!!

Iallafall, värdpappans födelsedag, jag gav han en Stieg Larsson bok, The girl with the dragoon tattoo, vild chansning om han gillade böcker och det gjorde han, älskade det! Kul med svensk författare som bestseller i New York ! :) Hoppas han gillar den!

I love NY.


Elizabeth Arden

Jaa, en rejäl ansiktskräm från Elizabeth Arden för 30 kr på Marshalls. Världens bästa affär om man vill fynda märkes grejer, allt från skor och kläder till porslin och resväskor.



Score!!


Victoria´s rea

Sista dagen på Victoria´s secrets rea så jag och Elina tog fram shopping plånboken och begav oss till cross county mall och fyndade lite underkläder. 30 minuters köa och arga kunder, inte okej! Men nöjda blev vi :)

Nu sitter jag hemma hos Amanda i Yonkers och har precis beställt mat på delivery.com, bättre kan det inte bli!

Ny jobbvecka imorgon, tiden går!


Sex and the city life

Igår blev det grymt mysigt tacomys hemma hos rebecka med alla svenska brudarna :) Det var många historier om sin tid här hittils att berätta, den ena galnare än den andre. Alldeles för mycket tacos och precis lagom stor dos av skratt, som jag tror alla behövde, tack för det tjejer!

Stan hela dagen idag, vi åkte ner till Soho och brunchade. Kaffe och omelett på ett mysigt cafe. Satt och planerade våran framtid som lägenhetsägare, studenter och svartjobbare på manhattan. Vi längtade efter sommaren med timlånga fikastunder i central park, shopping i korta klänningar och drinkar i solen. Så som det var idag skulle jag inte tveka på att ha det. 5 UNDERBARA tjejer som bor på manhattan tillsammans, shoppar, pluggar, jobbar, festar och brunchar dagarna i ända. A real Sex and the city life, hösten 2010 är vi tillbaka!

Nu ska jag fräscha upp mig och sen umgås med Jessica, Amanda och brassarna i Mount vernon, trevligt!


Splash

Även om tvätta bilarna åt familjen är skitgöra så ska man inte klaga, du kör dit bilen, ger nyckeln till en liten blå tomtenisse och går in och sätter dig i värmen, och KOLLAR PÅ när dem gör hela rubbet, tvättar, skurar, rutorna och till och med leather treatment. Och undan går det, hej och hå, 4 bilar åt gången och 20 små nissar som springer runt. Samma när jag skulle fylla på gasen till grillen idag, parkerar bilen och sen gör dem resten åt dig, öppnar bilen, tankar, tar den gamla gasen, kommer med den nya och stänger bilen. Man känner ju sig verkligen som en hemsk hemmafru som tror hon är så viktig.



Visste ni btw att jag bor några ytterst få gator från Beyoncé och Jay Z, det ni! Scarsdale är sååå inne att bo i ;) Alltid undrat varför det står 2 hummer limosar parkerade på min bensinmack haha!




I'M SO FREAKIN' SORRY!

I AM

Förlåt..

Jag lever det gör jag. Men jag har varit ledig, varit med kompisar, bott på hotell i stan, haft hemlängtan, firat nyår och börjat jobba igen, bloggen har inte kommit i förstahand och jag ber om ursäkt för det.

Men nu är jag tillbaka :) Hoppas ni fortfarande finns kvar där ute i kylan.
Som sagt en liten depp period har jag och mina kära jessica gått igenom, till och med det gör vi tillsammans! Äkta vänner!! Men från och med idag är vi back on track. Vi ska göra mer grejer på dagarna (som inte kostar pengar), jag ska tillbaka till gymmet, vi ska spara pengar till miami och bahamas i mars loch försöka ha grejer att se fram emot hela tiden. Det är vinter, kallt och mörkt, familjen har precis åkt och vi är inne i världens rutiner, klart som tusan man längtar hem och deppar, vem gör inte. Men hade vi haft det bättre hemma ? NEJ! Antar att folk deppar lika mycket hemma i kylan, om inte mer. Så nu ska vi skärpa oss.

Imorgon ska jag till gymmet och sen blir det pizzalunch med Jessica och Elin. Också ska jag tvätta bilen, den ser hemsk ut efter familjens (vilda?) skidsemester. På kvällen ska jag och jessica kollar wallander, vi ska börja se alla filmer från början. Innan frosten och alla framåt!


RSS 2.0