HAPPY NEW YEAR!

Nu har vi fixat och donat hela dagen med mat och dryck. Trerätters middag med 9 svenska brudar, maten i ugnen, bubbel på kylning och nya högtalare talar för en lyckad kväll.

En timme kvar av 2009 i sverige och 7 timmar kvar i NY. Hoppas ni alla får en lyckad kväll, det ska vi ha!!

SES I 2010, GOTT NYTT ÅR !!!!!

NU KÖR VI

Woodbury på vift

Inte hemma just nu så bilderna får tyvärr vänta lite till, har ni dåligt tålamod så finna alla på facebook för er som har mig där. Jag och Jessica besökte stan igårkväll för att inviga våran semester, new yorks hetaste inneställe med sjukt mycket folk för att vara en månadag, modeller och vi.. stan som aldrig sover är ett som är säkert!

Idag begav vi oss till woodbury commons igen - love it! Sjukt bra märkespriser. Vi hamnade dock jävligt fel först, 10 mil åt helvete haha!  Men det är så det ska va, roadtrip gillar vi. Nu sitter vi hemma i hennes säng med våra hilfiger påsar och inväntar Elina som desperat letar nyårsblåsa i hela westchester!







Bilder från familjens besök och jul




The white house


Monumentet


Pappa var lycklg i DC


Trump tower


Systrar i central park


Mina kids på julaftonsmorgon :)

Datan hänger sig, det kommer fler bilder senare


Tack Tack Tack Tack Tack

Precis hemkommen från jessica, har avslutat min jul med mys med tjejerna, jessica, elina och emma :) bytat lite julklappar och druckit glögg.
Den amerikanska julen var speciell, jag har upplevt den men det är inget jag skulle föredra, jag saknade den svenska julen, massor. Det var inte alls samma stämning och kärlek som hemma. Här va det bara upp tidigt på morgonen, klockan 8.30 började julklappsöppningen, helt galet mycket paketer under jättegranen. På en halvtimme återstog 2 hyperaktiva barn och ett helt hus med papper. Det var bara konstigt, allt bara revs upp, ingen tacksamhet och bara stress. Det är ju meningen att du ska gå och vänta hela dagen på att få öppna klapparna och när man väl gör det så är det bara tacksamhet, kärlek och mys igenom alltihop, hemma hos oss iaf haha. Men men jag hade en superduper bar jul. Jag blev bortskämd med massa fina presenter och ord hela dagen. Jag fick bland annat, kläder, parfymer, Ipod, pengar, världens mysigaste filt och inneskor, morgonrock och massa annat fint. Vid middagen fick jag ett litet minital av min värdpappa som sa hur mycket dem tyckte om att ha mig här och så tacksamma dem var för att ha fått mig och för att jag lägger ner hela min själ i jobbet. Och dem ser mig mer som en familjemedlem än en anställd. Jag blev så glad av att höra det, det gjorde min jul!!!! Min svenska familj och min värdfamilj har kommit riktigt bra överens och en visit i sverige i framtiden är redan planerad!

JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!!! Jag kan inte förstå hur bra jag har det, jag är eeeevigt tacksam för allting och den turen jag haft, barnen är som mina egna syskon och jag älskar dem så sjukt mycket. Den dagen jag lämnar detta livet kommer vara en av dem svåraste i mitt liv, det är jag helt säker på. Jag fasar för den och jag kommer stanna så länge som möjligt för att slippa den dagen. Jag har världens bästa värdfamilj, världens bästa kompisar, världens bästa jobb och jag bor i världens bästa stad - SCORE!!

Imon åker jag och min familj in till manhattan för att spendera den sista natten på hotell och sen åker dem hem på söndag. Då blir det ytterligare en veckas semester som kommer spenderas med jessica och ett tomt hus!

Julafton

24 december och jag firar inte jul, det känns konstigt. Istället för att uppleva den längsta dagen på året, titta på kalle anka, äta svenskt julbord, öppna paketer och umgås med släkten så har jag sovit ut, shoppat julklappar och annat, slått in julklappar, och bara upplevt ännu en dag i den amerikanska julstressen. Ikväll ska värdfamiljen till kyrkan, vi andra stannar hemma och bakar julgodis, fixar lite julkäk till imorgon. Sen ikväll ska värdpäronen ut och käka med några vänner och vi ska passa barnen, äta köttbullar och kolla på ensam hemma :)

Sen tidigt imorgon smäller det, amerikansk jul och klapparna rivs upp så fort du vaknar. Jag längtar. Julen kommer firas med värdfamiljen, min riktiga familj och Jessica kommer också över.

Hur var julen hemma ? Vad har ni fått i julklapp ??

MISS YOU SO MUCH!!!

I'll be home for christmas

Då var DC avklarat, det var inte alls som new york, inga höghus, ingen trafik, inte mycket människor osv. Jag gillade staden det gjorde jag, vita huset var mäktigt och där var bara massa fina byggnader, och rent!! Men NY är fortfarande staden där jag har mitt hjärta, jag insåg under denna resan hur mycket jag faktikst älskar NY, jag har nog spenderat 70% av resan till att jämföra DC med NY, jag älskar pulsen, jag saknade all rörelse och ljus runt omkring mig. NY är mitt hem. Sorry alla DC bor, men inget, inte ens huvudstaden kan slå NY och ta min kärlek därifrån. But even so, LOVE OBAMA!!! Schysst villa grabben ;)

Nu sitter vi på bussen hem igen och om 3 timmar är jag tillbaka i NY

Over and out

NY2DC

Yes nu är vi på väg till huvudstaden, Washington D.C för att besöka Obama och kräva han på pengar för förseningen på flygresan, kan funka. Hoppade på bussen för en timme sedan och har väl cirka 3 timmar kvar. Inget roligt utanför fönstret, bara vitt och stora bilar, jag saknar redan NY. Det är där jag hör hemma. Vi stannar över natten på hotell och åker hem imorgon eftermiddag igen!

Igår så åkte vi till NY's största outlet som ligger en timme norrut, vi tog bilen dit och spenderade hela dagen där. Grym shopping till otroliga priser, tommy hilfiger, gucci, converse, UGG's (fast där va vi aldrig inne, det var kö för att komma in) ralph lauren, french connection, michael kors, adidas, oakley, prada, yees ni fattar, alla märken ni kan tänka er till vanliga shopping priser.

Uppdaterar om det händer något roligt på vägen..





grinig, bortskämd liten unge

För alla som väntade på uppdatering om mitt otroligt intressanta liv så blev det inget miami, kort sagt. Jag är grinig och bortskämd. Det är inte okej att jag sitter och tjurar för att jag måste fira nyårsafton i NYC och inte i Miami, väx upp !!! För ett år sedan skulle jag inte ens kunna drömma om att få fira nyår i NY, och kolla vad som hänt med mig. Det var bara det lilla faktum att vi kuuunde fått fira det i fina sommarklänningar vid en lyxig strand, lyxig lägenhet i miami beach. Men vi har ryckt upp oss igen och nu är planen att hyra hotellrum på manhattan och bara glida hela helgen. Kan funka det med!

Det var på 12 timmars jobb idag med, jessica kom över en sväng och räddade mig. Men nu är det slut, imorgon har barnen halvdag i skolan, hannah är frisk så jag antar och hoppas att hon ska till skolan igen, efter skolan sticker jag och edward på roadtrip, vi ska ta den frääääsiga bilen ner till JFK (om vi hittar) och plocka upp min familj, det är heeeelt galet!! Nu går det inte räkna ner dagar längre, nu är det timmar som gäller.

Fick gjort den sista julklappsinhandlingen också, eller det viktigaste.. Så nu går jag på 17 DAGARS SEMESTER!!!!!

Hur mycket bloggande det blir nu kan jag inte svara på, men jag ska göra mitt bästa. Tjingeling



Precious

Jaa, den filmen hamnade vi på igår, Elinas val, nån gratisvisning på central ave haha. Speciell film, väldigt märklig fast ändå bra på nått sätt.. Handlade om någon överviktig svart person i harlem som var mobbad, misshandlad, våldtagen och drömde om att bli en stjärna, typ så! Det var inte mer med det, 16 år gammal och gravid med sitt andra barn.


Där har ni henne, sköning!



Orkar inte vända, vrid på er!

Idag har varit hemmadag igen, Hannah ligger fortfarande i influensan, dock ingen feber längre och just nu sover hon som en liten prinsessa. Jag hoppas för allas skull att hon blir frisk snart och inte smittar fler.


Barnen har 3 var, haha!


Den vände jag faktiskt, men den ville väl inte som jag, aja, nackträning igen!!


ETT STEG NÄRMRE MIAMI!! Återkommer ikväll.


Frågor

Postat av: jenny

hej! har precis börjat läsa din blogg och några andra au pairers, eftersom jag tänker åka själv nästa år:) har lite frågor, skulle vara jättesnällt om du ville besvara dem:)
hur är det med andra svenskar där du är? eller är det bara au pairer från andra länder som man lär känna?
umgås man mycket med sina nya kompisar på fritiden? vad gör ni då? brukar ni festa o träffa killar o sånt?;)
brukat man längta hem mycket? eller gör man bara det i början för att sedan vänja sig?
hur länge stannar man i usa? och hur är det om man vill åka hem till sverige över jul eller så, tycker familjen det är ok?


Här i scarsdale och runt om i westchester county där jag bor så är det väldigt mycket au pairer, mycket svenskar, mycket sydamerikaner och vääldigt mycket tyskar, dem finns överallt! Man umgås med sina kompisar så mycket man kan, det berors ju helt på hur du och dina kompisar jobbar.. Vi brukar oftast shoppa, luncha ihop, gå på bio, åka in till city där möjligheterna är oändliga.
Det är olika hur mycket man längtar hem, jag längtade hem hur mycket som helst första veckan hos familjen, då ville jag bara bort och fattade inte vad jag höll på med, men efter det så NADA, jag skulle aldrig kunna åka hem!
Man stannar minimum ett år, om du inte bryter ihop och åker hem vill säg, sen kan du förlänga ditt år med 6,9 eller 12 månader. Vill du hem till sverige på din semester så är det upp till dig, ingen annan som kan bestämma, men du måste ju såklart kolla så du har ledigt!


miami och influensan som härjar

Jag är världens sämsta bloggare, förlåt!

Jag hade kontakt med blogg.se för jag bad dem att återställa min blogg, vilket dem kunde, men hon varnade mig att inte skriva fler inlägg för dem skulle försvinna när dem gjorde det, men ännu har inget hänt, så jag får väl fortsätta skriva..

Det har inte hänt jätte mycket dem senaste dagarna, var inne i new york hela helgen. Och nu måndag - tisdag har jag suttit dygnet runt och googlat resor till Miami, jag vill så gärna iväg. Hur sjukt det än låter så börjar jag tröttna på new york, eller inte tröttna, men jag behöver se något nytt, resa är det bästa jag vet, och snart har halva mitt år gått och har fortfarande inte satt min fot utanför new york! Jag är ledig från och med fredag fram till 4 januari, vilket är 17 dagar. Min familj kommer på fredag och stannar 10 av dem, men sen har jag en vecka till, vart ska jag ta vägen när den semesterveckan jag fått är den dyraste veckan att resa på hela året. JAG VILL TILL MIAMI!

Lilltjejen ligger hemma i influensan, så vi har suttit hemma i 2 dagar och kollat film! Men hon är på bättringsvägen, så kanske att hon är tillbaka i skolan imorgon, who knows! Bara inte jag blir sjuk, nacken värker, men jag hoppas inte det är tecken på feber och annat äckligt! Nu ska jag fira jul..

Gingerbread train kit

Fan vad jag ångrar att jag raderade allt, men vafan. Inte mycket man kan göra tyvärr. Jag är en idiot.

Idag har jag och Hannah fixat pepparkaks tåg minsann, mycket vackert mästerverk. Vi lyssnade på julmusik, åt alldeles för mycket av godis dekorationerna och blev arga på klistret som inte ville sig. Vi började också slå in lite julklappar och gjorde egna julkalendrar. En riktig juldag och stämningen var på topp. Edward roade sig på egen hand med sin kompis. Måste tillägga att han är lite avundsjuk på att vi behöver vänta en dag mindre på julafton maha och att vi faktiskt träffar jultomten varje år. Amerikanska barnen får inte allt minsann.

E: wooow, have you ever pulled his beard ?
M: Yeeah, many times!
E: Was it real ???
M: yes it was :O
E: maybe they just choose people with beard to be santa!





Vad tycks ?


Mimmi älskar Jessica

Hej hopp

Min blogg har fått ett nytt liv, likaså jessica. Good for her!

Idag har varit vanlig jobbdag. Stack till gymmet på morgonen efter jag dumpat barnen i skolan med min snygga stora "amerikanska-hemmafru-bil" som jag kallar den! Svettades drygt en timme och sen for jag och elin till westchester community college och hämtade regestreringpapper och kurskataloger, nu jäklar! Lutar åt yoga och antingen spanska eller italienska.

Barnen blev upplockade som vanligt och vi besökte den uuunderbara tae kwon do studion. Medans han tränade så sprang jag och hannah runt inne på toys 'r us och fjantade oss. Åkte hem, gjorde middag och kollade lite på disney channel. Efter jobbet åkte jag till starbucks med Jessica, caroline och Elina. Snackade och garvade ett bra tag och nu har jag precis haft ett halvtimmes långt samtal med min värdmamma om allt mellan himmel och jord, hon är underbar!

Dags att dubbelkolla alla 4 väckarklockor och släcka lampan. godnatt!

Just det, det snöar i new york !!!

RSS 2.0